Hälsosam kost och näring

Ofta läser man olika och framförallt motstridiga rekommendationer om vad och hur man ska äta för att få i sig tillräckligt med hälsosam näring. En anledning till detta är att rätt näring är mycket personligt! Därför är det värt att ta reda på vilken diet och vilken mat som är rätt för dig personligen - i stället för att prova den ena dieten efter den andra.

 

Vi hjälper dig att lära dig mer om din kropp och vilken kost det är som just passar din kroppstyp bäst. Testa dig själv hemma för matallergier och intoleranser och ta reda på vilken kost som passar ditt DNA: våra testkit gör det möjligt!

Hälsosam kost och näring

Självtest för din optimala näringsplan

Våra tester kan hjälpa dig att hitta rätt kost eller livsmedel. Testerna nedan kan vara till hjälp.

Matallergitest

Matallergitest

IgE-analys av 38 livsmedel

 • Få de första indikationerna på eventuella matallergier.
 • Analys av IgE-antikroppar som är associerade till 38 livsmedel
 • De undersökta livsmedlen är de vanligaste allergiutlösarna i Europa.
 • Rekommendationer om hur man hanterar allergier och hur man ändrar sin kost.
DNA Ämnesomsättningstest

DNA Ämnesomsättningstest

Letar du efter den kost som passar dig?

 • Ta reda på vilken kost som passar dina gener
 • Modern DNA-analys av 6 gener med ett salivprov
 • Upptäck din tendens till övervikt och din mättnadskänsla samt din muskel- och uthållighetskapacitet.
 • Tips på mat, recept och sport som passar dig
Paket för viktminskning

Paket för viktminskning

Vill du minska ditt kroppsfett men ändå behålla muskelmassan?

 • Paketet innehåller: Ett D-vitamintest plus ett Matintoleranstest.
 • D-vitamin utgör grunden för fettförbränning och muskeltillväxt.
 • Livsmedelsallergier och intoleranser kan hindra viktminskning. Identifiera vilka livsmedel som är lämpliga för din kropp.
 • Rekommendationer om hur man kan förbättra D-vitaminnivåerna och hantera intoleranser.
Stöd för en hälsosam kost

Stöd för en hälsosam kost

Om du letar efter hälsosamma snacks har du kommit till rätt ställe i vår webshop! Här hittar du bl.a. proteinbars och mycket mer. Njut av din måltid! Vi erbjuder också ytterligare testkit som du kan använda för att upptäcka intoleranser eller för att testa dig själv för näringsbrister.

Hitta rätt kost

En stor del av våra liv kretsar kring kost, mer än vad vi ofta inser. När det gäller vårt levebröd säger vi inte ""försörja oss"" utan anledning. Vi spenderar mycket pengar och tid på att köpa och laga mat. Och för att belöna oss själva eller göra andra glada köper vi ofta något fint eller bjuder in andra på middag. Men maten har inte alltid den status den förtjänar. Vi äter ofta det som finns tillgängligt eller det som vi tycker smakar bäst - inte sällan för att det är fullt av socker och fett. Resultatet: många människor äter ohälsosamt, blir överviktiga eller lider av matallergier och intoleranser utan att veta om det. I vår webbshop hittar du en mängd hälsosamma livsmedel, ingredienser och snacks som du kan njuta av utan att känna skuldkänslor. Det handlar bland annat om nyttiga oljor, nötblandningar och torkad frukt av hög kvalitet samt utvalda proteinpulver.

Rätt mat för dig

Vi kan inte ge dig ett universellt recept för att lyckas med rätt näring - det finns helt enkelt inte. Näring är personligt. Alla kan tolerera olika typer av mat, precis som alla har sin egen smak. Det finns redan i dina gener vilka livsmedel som passar dig. Med ett cerascreen® DNA Ämnesomsättningstest kan du lära dig mer om dina genetiska predispositioner och få rekommendationer för din personliga DNA-diet.

Vilken kost rekommenderas vid allergi och intolerans?

Även livsmedel som är naturligt hälsosamma är inte nödvändigtvis bra för dig. För många människor orsakar till exempel vissa typer av frukt och grönsaker matallergier och intoleranser. Detta kan åtföljas av akuta symtom eller ha långsiktiga konsekvenser för hälsan. Typiska symtom när du äter saker som du inte tål är buksmärtor, diarré, hudutslag och trötthet. Även om du vill gå ner i vikt kan allergier och intoleranser vara ett hinder.Vissa människor har också problem med blodsockernivån. Våra blodsockernivåer påverkas i hög grad av vad vi äter - rätt kost kan till och med bidra till att förebygga diabetes. Förutsättningen är att du känner till ditt blodsocker.

cerascreen® -tester för rätt kost.

I vardagen är det inte lätt att ta reda på vilka livsmedel som är bra för dig och vilka som inte är det. Cerascreen®-självtestet kan hjälpa dig. Testerna kan bland annat användas för att upptäcka matallergier och intoleranser, kontrollera om du har en histaminintolerans och mäta ditt långtidsblodsocker HbA1c. För att göra detta, beroende på testet, tar du själv ett litet blod- eller salivprov med hjälp av vårt testkit och skickar det till vårt specialistlaboratorium. Du får sedan en detaljerad resultatrapport. Den visar vilket intervall dina värden ligger inom och om du kan ha den allergi eller intolerans som testet gäller. Du får också råd som hjälper dig att analysera vad du tål och inte tål och tips om rätt mat att äta.

Aktuella teman

Hälsoportal

I vår hälsoportal hittar du tillförlitlig och användbar information om hälsa, kost och fitness. Så noga som möjligt är våra artiklar rechercherade och skrivna av författare med erfarenhet av hälsa, medicin eller skönhet.

Article Tag and Handal = diet-nutrition-article | health-portal,news,

 • Korsallergi: ursprung, symtom och tips

  Korsallergi: ursprung, symtom och tips

  En allergi kommer sällan ensam: Om du till exempel lider av pollenallergi och plötsligt inte tål äpplen, nötter eller stenfrukter, talar experter om en korsa...

 • Kolesterol

  Kolesterol

  Hur man hanterar högt kolesterol och högt blodtryck Enligt Världshälsoorganisationen så lider mer än en av tre personer runt om i världen av förhöjda kolest...

 • Histaminintolerans

  Histaminintolerans

  Histaminintolerans yttrar sig på ett sätt som påminner om en allergi. Utlösande faktorer är mat som innehåller mycket histamin, så som rött vin, lagrad ost, ...