Symptomkontroll:

Hudproblem

När huden kliar, vågar, reddaterar eller styrkor och pustlar kan detta ha många olika orsaker. Naturligtvis kan hudsjukdomar, allergier och intoleranser läggas bakom - men vissa näringsämnen och hormoner spelar ofta också en roll. Forskare misstänker att även tarmfloraen påverkar hudproblem eftersom mikroorganismerna i tarmen påverkar huden. Så var börjar du när du lider av hudproblem och inte vet var du kommer ifrån? På den här sidan rekommenderar vi tester som du kan spåra några möjliga orsaker. Klicka nedan som andra symtom och egenskaper gäller för dig och få skräddarsydda rekommendationer.

Vetenskapen bakom symptomkontrollen

Lär dig mer

skin_

Välj egenskaper som gäller för dig

Vi rekommenderar sedan rätt produkter för att lösa problemet!

Akne / oren hud Trötthet Hudinflammation ingen fisk Pigmentfläckar i ansiktet Snabbmat / socker Rödhet / klåda i ansiktet Svullnad / stickande i munnen Torr / kliande hud

Lämplig för Hudproblem: Ditt val:

Vetenskapen bakom symptomkontrollen

Lär dig mer

Stellen Sie sich Ihr eigenes Bundle zusammen:

Einfach 3 Tests aus dem Symptom-Check in den Warenkorb legen und Sie erhalten automatisch 5% Rabatt

Stellen Sie sich Ihr eigenes Bundle zusammen:

Einfach 3 Tests aus dem Symptom-Check in den Warenkorb legen und Sie erhalten automatisch 5% Rabatt

D-Vitamintest
D-Vitamintest
Produktinformation

Du förmodar att din kropp tar upp för lite D-vitaminer? Omkring 82% män och 91% kvinnor tar upp alldeles för lite D vitaminer vilket ligger betydligt under det rekommenderade värdet. Framförallt ungdomar, unga vuxna och äldre personer har en dålig försörjning med D-vitaminer. Enligt undersökningar yttrar sig en underförsjning i form av symtom som trötthet och smärtor. Dessutom ökar risken för osteoporos men även för andra sjukdomar.

Med vårt cerascreen® D-Vitamintest bestäms koncentrationen av 25-OH-D-vitaminet (Vitamin D3) i ditt blod. På så sätt kan du upptäcka en eventuell underförsörjning med D-vitaminer och med hjälp av konkreta handlingsrekommendationer kan du göra nånting åt denna brist.

Omega-3-Test
Omega-3-Test
Produktinformation

Får du tillräckligt med hälsosamma fetter i dig?

Omega-3-fettsyror är bland de viktigaste och mest hälsosamma fetter. Med nutidens moderna kost tar vi dock upp relativt lite Omega 3. Detta kan bli problematiskt: överväger Omega-6-fettsyror vilka är motspelaren till Omega 3, så kan detta medföra inflammationer i kroppen och öka risken för sjukdomar av hjärt- och blodkärlsystemet.

Vårt cerascreen® Omega-3-Test är ett hemmatest som inkluderar ett provtagnings- och insändningskit så att du själv kan ta ett blodprov hemma för att kontrollera dina Omega 3 blodnivåer. Tack vare detta Omega 3 självtest kan sammansättningen av fettsyrorna i ditt blod analyseras och du kan få klarhet om du har en Omega 3 brist. Vårt medicinska speciallaboratorium bestämmer din individuella Omega-3-Index och förhållandet mellan Omega-3 och Omega-6-fettsyror.

  • Enkel + diskret provtagning hemma
  • Certifierad analys i speciallaboratorium
  • Detaljerad upplysning över dina blodhalter när det gäller Omega 3 fettsyror
  • Personliga rekommendationer och gratis tips gällande kosten och Omega 3 näringstillskott
  • Resultat inom 5-7 arbetsdagar efter att provet har tagits emot från laboratoriet
Histaminintoleranstest
Histaminintoleranstest
Produktinformation

Huvudvärk, rinnsnuva, hudutslag. Du har ofta besvär som liknar en allergi - men alla allergitester som du hittills har gjort var negativa? Har du någonsin funderat över att det skulle kunna vara en histaminintolerans? En histaminintolerans betyder att din tarm ej kan omarbeta histamin från maten och det utlöses inflammationer i hela kroppen.

Med hjälp av vårt cerascreen® histaminintoleranstest tar du ett litet blodprov själv. Vårt laboratorium mäter sedan koncentrationen av enzymet diaminoxidas (DAO), vilket bryter ner histamin i tarmen. Ett lågt värde kan vara ett tecken på en histaminintolerans. Du får en resultatrapport med utförlig information och rekommendationer som till exempel en histaminfattig kost och hur du kan förbättra din tarmhälsa.

Mineraltest
Mineraltest
Produktinformation

Magnesium + Zink + Selen

För att allting ska fungera i vår kropp måste vi ta upp mineralämnen som magnesium, selen och zink med kosten. Dessa näringsämnen stärker ditt immunförsvar och din muskelkraft, de bidrar till en fräsch hud och fullt hår. Om du tar upp tillräckligt många mineralämnen har du en optimal koncentration, regeneration och prestationsförmåga.

Med vårt cerascreen® Mineraltest kan du ta reda på koncentrationerna av magnesium, selen och zink i ditt kapillärblod. På så sätt kan du få upplysning över en eventuell mineralbrist och göra nånting åt det.

  • Enkel + diskret provtagning hemma
  • Professionell analys i certifierat speciallaboratorium
  • Du slipper att boka en tid hos läkaren
  • Direkt omsättbara rekommendationer
  • Resultat inom 2-3 arbetsdagar efter att provet har tagits emot från laboratoriet
Stort Allergitest
Stort Allergitest
Produktinformation

Allergier kan ha många olika utlösande faktorer och yttra sig i ett brett spektrum av symtom, från förkylning, hosta och kliande ögon till hudutslag och gastrointestinala besvär. Men orsakas den av pollen, djurhår, damm eller vissa livsmedel? I vardagen är det ofta svårt att avgöra.

Det är där ett test som ett Stort Allergitest från cerascreen® kan hjälpa dig. Med detta kit för blodprovtagning som du själv gör hemma hos dig, kan du bestämma koncentrationen av IgE-antikroppar mot 61 vanliga allergener. Bland annat testas träd- och gräspollen, hund-, katt- och hästhår, många livsmedel, dammkvalster och latex.

contact image

Vet du inte var du ska börja?

Våra nutritionister hjälper dig att hitta rätt produkt. Du kan schemalägga ett gratis 15-minuters telefonsamtal när som helst.
Boka produktråd nu