Symptomkontroll:

Muskel-, ben- och ledvärk

Muskel-, ben- och ledvärk är ett vanligt problem och kan ha många orsaker. Till exempel visas de på baksidan, ben, armar, händer eller på höften. Ofta finns det spända muskler eller för intensiv stress bakom sig som ligger på egen hand. Sjukdomar som artros, osteoporos och till och med diabetes kan emellertid orsaka smärta. Ibland indikerar smärta näringsbrister - till exempel kan en magnesiumbrist leda till kalvkramper.

På den här sidan rekommenderar vi tester som kan användas för att spåra några möjliga orsaker till smärtan. Klicka nedan som andra symtom och egenskaper gäller för dig och få skräddarsydda rekommendationer.

Vetenskapen bakom symptomkontrollen

Lär dig mer

muscles_

Välj egenskaper som gäller för dig

Vi rekommenderar sedan rätt produkter för att lösa problemet!

kronisk smärta Ledvärk liten Trötthet intensiv sport Muskelsvaghet Ålder över 65 Kalvkramper

Lämplig för Muskel-, ben- och ledvärk: Ditt val:

Vetenskapen bakom symptomkontrollen

Lär dig mer

Stellen Sie sich Ihr eigenes Bundle zusammen:

Einfach 3 Tests aus dem Symptom-Check in den Warenkorb legen und Sie erhalten automatisch 5% Rabatt

Stellen Sie sich Ihr eigenes Bundle zusammen:

Einfach 3 Tests aus dem Symptom-Check in den Warenkorb legen und Sie erhalten automatisch 5% Rabatt

D-Vitamintest
D-Vitamintest
Produktinformation

Du förmodar att din kropp tar upp för lite D-vitaminer? Omkring 82% män och 91% kvinnor tar upp alldeles för lite D vitaminer vilket ligger betydligt under det rekommenderade värdet. Framförallt ungdomar, unga vuxna och äldre personer har en dålig försörjning med D-vitaminer. Enligt undersökningar yttrar sig en underförsjning i form av symtom som trötthet och smärtor. Dessutom ökar risken för osteoporos men även för andra sjukdomar.

Med vårt cerascreen® D-Vitamintest bestäms koncentrationen av 25-OH-D-vitaminet (Vitamin D3) i ditt blod. På så sätt kan du upptäcka en eventuell underförsörjning med D-vitaminer och med hjälp av konkreta handlingsrekommendationer kan du göra nånting åt denna brist.

Aminosyratest
Aminosyratest
Produktinformation

Aminosyror är viktiga byggstenar av proteiner för alla levande varelser. Några av dessa – essentiella aminosyror – måste vi människor tillföra oss genom maten. Aminosyror behövs i princip för nästan allt som pågår i kroppen: för bildning av hormoner och enzymer, energiömsättningen, immunförsvaret och för att bygga upp och utveckla muskler, hud och hår.

Med vårt cerascreen® Aminosyratest kan du bestämma koncentratinen av 26 essentiella, semi-essentiella och icke-essentiella aminosyror i ditt blod. På detta sätt kan du få upplysning över hur och genom vilken mat och kosttillskott du målinriktat kan optimera din försörjning av aminosyror.

Omega-3-Test
Omega-3-Test
Produktinformation

Får du tillräckligt med hälsosamma fetter i dig?

Omega-3-fettsyror är bland de viktigaste och mest hälsosamma fetter. Med nutidens moderna kost tar vi dock upp relativt lite Omega 3. Detta kan bli problematiskt: överväger Omega-6-fettsyror vilka är motspelaren till Omega 3, så kan detta medföra inflammationer i kroppen och öka risken för sjukdomar av hjärt- och blodkärlsystemet.

Vårt cerascreen® Omega-3-Test är ett hemmatest som inkluderar ett provtagnings- och insändningskit så att du själv kan ta ett blodprov hemma för att kontrollera dina Omega 3 blodnivåer. Tack vare detta Omega 3 självtest kan sammansättningen av fettsyrorna i ditt blod analyseras och du kan få klarhet om du har en Omega 3 brist. Vårt medicinska speciallaboratorium bestämmer din individuella Omega-3-Index och förhållandet mellan Omega-3 och Omega-6-fettsyror.

  • Enkel + diskret provtagning hemma
  • Certifierad analys i speciallaboratorium
  • Detaljerad upplysning över dina blodhalter när det gäller Omega 3 fettsyror
  • Personliga rekommendationer och gratis tips gällande kosten och Omega 3 näringstillskott
  • Resultat inom 5-7 arbetsdagar efter att provet har tagits emot från laboratoriet
Mineraltest
Mineraltest
Produktinformation

Magnesium + Zink + Selen

För att allting ska fungera i vår kropp måste vi ta upp mineralämnen som magnesium, selen och zink med kosten. Dessa näringsämnen stärker ditt immunförsvar och din muskelkraft, de bidrar till en fräsch hud och fullt hår. Om du tar upp tillräckligt många mineralämnen har du en optimal koncentration, regeneration och prestationsförmåga.

Med vårt cerascreen® Mineraltest kan du ta reda på koncentrationerna av magnesium, selen och zink i ditt kapillärblod. På så sätt kan du få upplysning över en eventuell mineralbrist och göra nånting åt det.

  • Enkel + diskret provtagning hemma
  • Professionell analys i certifierat speciallaboratorium
  • Du slipper att boka en tid hos läkaren
  • Direkt omsättbara rekommendationer
  • Resultat inom 2-3 arbetsdagar efter att provet har tagits emot från laboratoriet
contact image

Vet du inte var du ska börja?

Våra nutritionister hjälper dig att hitta rätt produkt. Du kan schemalägga ett gratis 15-minuters telefonsamtal när som helst.
Boka produktråd nu