Symptomkontroll:

Ögonproblem

Om ögonen orsakar problem kan de drabbade se värre. Men många andra klagomål är också möjliga. Till exempel händer det ofta att ögonen blir för torra, vilket leder till klåda och brast. Detta kan också relateras till dieten - en brist på vitamin A, B12 och D kan förmodligen bidra till torra ögon. Vissa näringsämnen och sjukdomar som diabetes är också relaterade till risken för att utveckla makuladegeneration i ålderdom som försvagar vårt syn och kan leda till blindhet. På den här sidan rekommenderar vi tester som du kan spåra några möjliga orsaker till ögonproblem. Klicka nedan som andra symtom och egenskaper gäller för dig och få skräddarsydda rekommendationer.

Vetenskapen bakom symptomkontrollen

Lär dig mer

eyes_

Välj egenskaper som gäller för dig

Vi rekommenderar sedan rätt produkter för att lösa problemet!

kliande ögon liten obalanserad diet torra ögon Trötthet diabetes Koncentrationsproblem Ålder över 75 Klagomål på våren och sommaren

Lämplig för Ögonproblem: Ditt val:

Vetenskapen bakom symptomkontrollen

Lär dig mer

Stellen Sie sich Ihr eigenes Bundle zusammen:

Einfach 3 Tests aus dem Symptom-Check in den Warenkorb legen und Sie erhalten automatisch 5% Rabatt

Stellen Sie sich Ihr eigenes Bundle zusammen:

Einfach 3 Tests aus dem Symptom-Check in den Warenkorb legen und Sie erhalten automatisch 5% Rabatt

D-Vitamintest
D-Vitamintest
Produktinformation

Du förmodar att din kropp tar upp för lite D-vitaminer? Omkring 82% män och 91% kvinnor tar upp alldeles för lite D vitaminer vilket ligger betydligt under det rekommenderade värdet. Framförallt ungdomar, unga vuxna och äldre personer har en dålig försörjning med D-vitaminer. Enligt undersökningar yttrar sig en underförsjning i form av symtom som trötthet och smärtor. Dessutom ökar risken för osteoporos men även för andra sjukdomar.

Med vårt cerascreen® D-Vitamintest bestäms koncentrationen av 25-OH-D-vitaminet (Vitamin D3) i ditt blod. På så sätt kan du upptäcka en eventuell underförsörjning med D-vitaminer och med hjälp av konkreta handlingsrekommendationer kan du göra nånting åt denna brist.

Omega-3-Test
Omega-3-Test
Produktinformation

Får du tillräckligt med hälsosamma fetter i dig?

Omega-3-fettsyror är bland de viktigaste och mest hälsosamma fetter. Med nutidens moderna kost tar vi dock upp relativt lite Omega 3. Detta kan bli problematiskt: överväger Omega-6-fettsyror vilka är motspelaren till Omega 3, så kan detta medföra inflammationer i kroppen och öka risken för sjukdomar av hjärt- och blodkärlsystemet.

Vårt cerascreen® Omega-3-Test är ett hemmatest som inkluderar ett provtagnings- och insändningskit så att du själv kan ta ett blodprov hemma för att kontrollera dina Omega 3 blodnivåer. Tack vare detta Omega 3 självtest kan sammansättningen av fettsyrorna i ditt blod analyseras och du kan få klarhet om du har en Omega 3 brist. Vårt medicinska speciallaboratorium bestämmer din individuella Omega-3-Index och förhållandet mellan Omega-3 och Omega-6-fettsyror.

 • Enkel + diskret provtagning hemma
 • Certifierad analys i speciallaboratorium
 • Detaljerad upplysning över dina blodhalter när det gäller Omega 3 fettsyror
 • Personliga rekommendationer och gratis tips gällande kosten och Omega 3 näringstillskott
 • Resultat inom 5-7 arbetsdagar efter att provet har tagits emot från laboratoriet
B12-Vitamintest
B12-Vitamintest
Produktinformation

Enligt studier är det framförallt kvinnor som har brist på Vitamin B12 - men även män kan vara drabbade. Orsaken är framförallt en vegan eller vegetarisk kost - men det finns även andra orsaker. Ju äldre man blir desto högre är behovet av Vitamin B12. Under graviditeten ökas behovet, och vid olika tarmsjukdomar kan upptaget av B12-vitaminer vara minskat.

Tack vare vårt cerascreen® Vitamin B12 Test är det möjligt att mäta koncentrationen av Holotranscobalamin (den aktiva formen av Vitamin B12), det så kallade holo-tc värdet i ditt blod. Så kan du ganska enkelt ta reda på om du har en underförsörjning med Vitamin B12 och kan både motarbeta denna brist men även förebygga en brist på Vitamin B12.

 • Enkel + diskret provtagning hemma
 • Professionell analys i certifierat speciallaboratorium
 • Du slipper att boka en tid hos läkaren
 • Detaljerad upplysning över dina vitamin b12 värden
 • Direkt omsättbara rekommendationer
 • Resultat inom 3-4 arbetsdagar efter att provet har tagits emot från laboratoriet
Stort Allergitest
Stort Allergitest
Produktinformation

Allergier kan ha många olika utlösande faktorer och yttra sig i ett brett spektrum av symtom, från förkylning, hosta och kliande ögon till hudutslag och gastrointestinala besvär. Men orsakas den av pollen, djurhår, damm eller vissa livsmedel? I vardagen är det ofta svårt att avgöra.

Det är där ett test som ett Stort Allergitest från cerascreen® kan hjälpa dig. Med detta kit för blodprovtagning som du själv gör hemma hos dig, kan du bestämma koncentrationen av IgE-antikroppar mot 61 vanliga allergener. Bland annat testas träd- och gräspollen, hund-, katt- och hästhår, många livsmedel, dammkvalster och latex.

Homocysteintest
Homocysteintest
Produktinformation

Förebygg högt blodtryck och ateroskleros. Om det finns för mycket av aminosyran homocystein i kroppen stiger risken för bland annat hjärt- och kärlsjukdomar. Ofta döljer sig en brist på B-vitaminer bakom en hög homocysteinnivå, men ibland kan det vara redan befintliga sjukdomar. Om du känner till din homocysteinnivå kan du bättre bedöma dessa risker och målinriktat motarbeta dem.

Homocysteintestet från cerascreen® är ett provtagnings- och insändningskit för hemmabruk. I laboratoriet undersöks homocysteinvärdet i ditt blod.

contact image

Vet du inte var du ska börja?

Våra nutritionister hjälper dig att hitta rätt produkt. Du kan schemalägga ett gratis 15-minuters telefonsamtal när som helst.
Boka produktråd nu