Symptomkontroll:

Övervikt

Övervikt har utvecklats till en global pandemi under de senaste åren. Enligt Robert Koch Institute är två tredjedelar av männen (67%) och hälften av kvinnor (53%) i Tyskland överviktiga. Dessa siffror stiger från år till år - det finns flera skäl. Inte bara snabbmat, för mycket & nbsp; Socker och salt samt brist på träning kan leda till övervikt. Forskarna upptäcker fler och fler förbindelser, till exempel mellan viktökning och tarmbakterierna, våra sömn och könshormoner.
På den här sidan rekommenderar vi tester för att spåra dina viktfluktuationer eller med en överblick möjliga konsekvenser av övervikt kan hålla. Klicka nedan som andra symtom och egenskaper gäller för dig och få skräddarsydda rekommendationer.

Vetenskapen bakom symptomkontrollen

Lär dig mer

overweight_

Välj egenskaper som gäller för dig

Vi rekommenderar sedan rätt produkter för att lösa problemet!

alkohol Snabbmat / socker Vattenhållning Koncentrationsproblem obalanserad diet

Lämplig för Övervikt: Ditt val:

Vetenskapen bakom symptomkontrollen

Lär dig mer

Stellen Sie sich Ihr eigenes Bundle zusammen:

Einfach 3 Tests aus dem Symptom-Check in den Warenkorb legen und Sie erhalten automatisch 5% Rabatt

Stellen Sie sich Ihr eigenes Bundle zusammen:

Einfach 3 Tests aus dem Symptom-Check in den Warenkorb legen und Sie erhalten automatisch 5% Rabatt

Kolesteroltest
Kolesteroltest
Produktinformation

Det är viktigt att ha koll på sina kolesterolvärden eftersom de är en indikator för att ta reda på om man har en risk att drabbas av arterioskleros. Om det så kallade dåliga LDL-kolesterolet överväger, är risken att drabbas av hjärt- eller blodkärlsjukdomar betydligt högre. Därför är det bra att man regelbundet kontrollerar sina kolesterolnivåer med hjälp av ett speciellt kolesterol test. Vid förhöjda kolesterolnivåer är det viktigt att du talar med din läkare. Samtidigt är det också bra för hälsan om du ändrar dina matvanor och motionerar mera.

Vårt cerascreen® Kolesteroltest är ett provtagnings- och insändningskit. Blodprovet tar du själv hemma med hjälp av en liten lansett. Med kolesterol testet bestäms koncentrationen av följande olika blodfetter i ditt kapillärblod: LDL-värdet, HDL-värdet och tryglicerider. Dessa värden ger upplysning om du har en eventuell risk för arterioskleros (åderförkalkning) samt hjärt- och blodkärlsjukdomar.

  • Enkel + diskret provtagning hemma
  • Certifierad analys i speciallaboratorium
  • Resultatrapport med detaljerad utvärdering av dina blodfetter och kolesterolnivåer
  • Konkreta rekommendationer + kosttips från våra experter
  • Resultat inom 2-3 arbetsdagar efter att provet har tagits emot från laboratoriet
Omega-3-Test
Omega-3-Test
Produktinformation

Får du tillräckligt med hälsosamma fetter i dig?

Omega-3-fettsyror är bland de viktigaste och mest hälsosamma fetter. Med nutidens moderna kost tar vi dock upp relativt lite Omega 3. Detta kan bli problematiskt: överväger Omega-6-fettsyror vilka är motspelaren till Omega 3, så kan detta medföra inflammationer i kroppen och öka risken för sjukdomar av hjärt- och blodkärlsystemet.

Vårt cerascreen® Omega-3-Test är ett hemmatest som inkluderar ett provtagnings- och insändningskit så att du själv kan ta ett blodprov hemma för att kontrollera dina Omega 3 blodnivåer. Tack vare detta Omega 3 självtest kan sammansättningen av fettsyrorna i ditt blod analyseras och du kan få klarhet om du har en Omega 3 brist. Vårt medicinska speciallaboratorium bestämmer din individuella Omega-3-Index och förhållandet mellan Omega-3 och Omega-6-fettsyror.

  • Enkel + diskret provtagning hemma
  • Certifierad analys i speciallaboratorium
  • Detaljerad upplysning över dina blodhalter när det gäller Omega 3 fettsyror
  • Personliga rekommendationer och gratis tips gällande kosten och Omega 3 näringstillskott
  • Resultat inom 5-7 arbetsdagar efter att provet har tagits emot från laboratoriet
Tarmfloratest
Tarmfloratest
Produktinformation

Din tarmflora är så individuell som ditt fingeravtryck. Och den berättar mycket om din hälsa. Inom vetenskapen begrundas för tillfället många olika sammanhang. Mångfalden av din tarmflora hänger ihop med tarmhälsan och sjukdomsrisken. De rätta tarmbakterierna skyddar mot sjukdomar och matsmältningsbesvär.

Vårt cerascreen® Tarmfloratest är ett diagnostiskt självtest som du själv kan utföra hemma. Med tarmfloratestet kan du bestämma sammansättningen av bakterier i din tarm. Med hjälp av modern bioteknik annalyserar vårt laboratorium din DNA i tarmbakterierna. Du får sedan en utförlig resultatrapport och lär dig mycket om din tarmflora: tarmbakteriernas mångfald, balansen mellan "goda" och "onda" bakterier samt upplysning över de olika sorter och arter av tarmbakterierna.
contact image

Vet du inte var du ska börja?

Våra nutritionister hjälper dig att hitta rätt produkt. Du kan schemalägga ett gratis 15-minuters telefonsamtal när som helst.
Boka produktråd nu