Trötthet

Studier visar att 15 procent av alla människor känner sig konstant trött - och de vet inte varför. Det är inte bara sömnbrist som kan göra dig trött och utmattad under dagen. Även en förändrad sömn- och vakenhetsrytm eller brist på näringsämnen kan ibland få kroppen att gå i spinn.

 

Vi hjälper dig att hitta orsakerna till dina problem och att ta dig igenom dagen igen! Med våra testkit kan du mäta olika nivåer av näringsämnen, brister och andra biomarkörer - och sedan göra något specifikt mot konstant trötthet och utmattning.


 

Trötthet

Hitta orsakerna till din trötthet

Våra tester hjälper dig att göra detta. Kolla upp dina nivåer och blodvärden och optimera ditt vitamin- och mineralintag.

D-Vitamintest

D-Vitamintest

25-OH-D3-nivå

 • Analysera dina aktuella D3-vitaminnivåer
 • Få information om hur D-vitaminbrist kan orsaka både trötthet och muskeltrötthet.
 • Ta reda på hur du kan förbättra benhälsan och stärka ditt immunförsvar.
 • Eventuellt är det nyttigt för din kropp att du tar D-vitamintillskott.
Järnbristtest

Järnbristtest

Ferritinnivå

 • Analysera dina nuvarande ferritin- (järn-) nivåer.
 • Förebygga en långvarig järnbristanemi.
 • Få information om symtom: trötthet, blekhet, torr hud, sköra naglar, frekventa infektioner.
 • Få rekommendationer om järnrik näring och järntillskott.
B12-Vitamintest

B12-Vitamintest

Blodanalys för brist på vitamin 12

 • Analysera dina nuvarande B12-vitaminnivåer.
 • Förhindra långsiktig brist på vitamin B12.
 • Få information om symtom: trötthet och utmattning, huvudvärk, koncentrationssvårigheter, matsmältningsproblem, depression.
 • Få rekommendationer om vitamin B12-tillskott.
Kosttillskott: vad som får oss att känna oss pigga

Kosttillskott: vad som får oss att känna oss pigga

Vill du göra något för att motverka trötthet eller sömnproblem? Då är du på rätt plats: våra experter har sammanställt högkvalitativa produkter som hjälper dig att sova bättre på natten och vara i form under dagen. Bland utbudet finns vitamin- och mineraltillskott, spårämnen och m.fl.

För lite D-vitamin gör dig trött

Ett vanligt problem är brist på D-vitamin. Brist på detta solskensvitamin är vanligt förekommande. Konstant trötthet är ett typiskt symptom. Om du vill veta om du har tillräckligt med D-vitamin kan ett blodprov hjälpa dig. Laboratorier kan mäta koncentrationen av vitamin D3, den aktiva formen av vitaminet, i blodet. Ett sådant blodprov är cerascreen® D-Vitamintest.

Tips: I vår hälsoportal finns en utförlig artikel om D-vitaminbrist.

Test av vitaminer och mineraler

Om det inte är D-vitamin kan en rad andra näringsbrister vara orsaken till ständig trötthet. Om du till exempel har brist på mineraler som zink, magnesium och järn eller vitamin B12 kan du känna dig trött och orkeslös.

För dessa näringsämnen hittar du lämpliga hälsotester i vår webshop. Om du vill kontrollera dina magnesium-, selen- eller zinknivåer kan du välja vårt populära mineraltest. Om du är orolig för dina järn- eller B12-vitaminnivåer bör du beställa vårt järntest eller B12-vitamintest.

Vilket test för min trötthet?

Är du alltid trött och vet inte vilket test du ska börja med? Kanske hör du till den grupp som riskerar att drabbas av en viss näringsbrist. För vegetarianer och veganer är det till exempel klokt att regelbundet testa B12-vitamin. Om du inte äter kött är det bra att göra ett järnbristtest.

Några regler för sömnhygien kan hjälpa dig att leva bättre i enlighet med din biologiska klocka. Det handlar till exempel om att inte äta middag för sent, att inte använda din smartphone innan du går och lägger dig och att hålla ett fast sömnmönster.

Aktuella teman

Hälsoportal

I vår hälsoportal hittar du tillförlitlig och användbar information om hälsa, kost och fitness. Så noga som möjligt är våra artiklar rechercherade och skrivna av författare med erfarenhet av hälsa, medicin eller skönhet.

Article Tag and Handal = Trötthet | health-portal,news,

 • Tryptofan - en viktig aminosyra

  Tryptofan - en viktig aminosyra

  Det finns inga aminosyror som har en så direkt märkbar effekt på ditt välbefinnande som L-tryptofan - en förelöpare till lyckohormoner. Rätt mat ger dig ti...

 • Järnbrist

  Järnbrist

  Att upptäcka och justera järnbrist Järnbrist anses vara en av de mest vanliga bristsymptomen i världen och är den mest vanliga orsaken till blodbrist. Om du...

 • D-Vitaminer

  D-Vitaminer

  Solvitaminet En miljard personer runt om i världen lider av brist på D-vitaminer. Vi kan bara få tillräckligt av detta viktiga vitamin genom att sola eller ä...