Trötthet

Studier visar att 15 procent av alla människor känner sig konstant trött - och de vet inte varför. Det är inte bara sömnbrist som kan göra dig trött och utmattad under dagen. Även en förändrad sömn- och vakenhetsrytm eller brist på näringsämnen kan ibland få kroppen att gå i spinn.

Vi hjälper dig att hitta orsakerna till dina problem och att ta dig igenom dagen igen! Med våra testkit kan du mäta olika nivåer av näringsämnen, brister och andra biomarkörer - och sedan göra något specifikt mot konstant trötthet och utmattning.

Hitta orsakerna till din trötthet

Våra tester hjälper dig att göra detta. Kolla upp dina nivåer och blodvärden och optimera ditt vitamin- och mineralintag.

D-Vitamintest

D-Vitamintest

25-OH-D3-nivå

 • Analysera dina aktuella D3-vitaminnivåer
 • Få information om hur D-vitaminbrist kan orsaka både trötthet och muskeltrötthet.
 • Ta reda på hur du kan förbättra benhälsan och stärka ditt immunförsvar.
 • Eventuellt är det nyttigt för din kropp att du tar D-vitamintillskott.
Upptäck testet
Järnbristtest

Järnbristtest

Ferritinnivå

 • Analysera dina nuvarande ferritin- (järn-) nivåer.
 • Förebygga en långvarig järnbristanemi.
 • Få information om symtom: trötthet, blekhet, torr hud, sköra naglar, frekventa infektioner.
 • Få rekommendationer om järnrik näring och järntillskott.
Upptäck testet
B12-Vitamintest

B12-Vitamintest

Blodanalys för brist på vitamin 12

 • Analysera dina nuvarande B12-vitaminnivåer.
 • Förhindra långsiktig brist på vitamin B12.
 • Få information om symtom: trötthet och utmattning, huvudvärk, koncentrationssvårigheter, matsmältningsproblem, depression.
 • Få rekommendationer om vitamin B12-tillskott.
Upptäck testet
Kosttillskott: vad som får oss att känna oss pigga

Kosttillskott: vad som får oss att känna oss pigga

Vill du göra något för att motverka trötthet eller sömnproblem? Då är du på rätt plats: våra experter har sammanställt högkvalitativa produkter som hjälper dig att sova bättre på natten och vara i form under dagen. Bland utbudet finns vitamin- och mineraltillskott, spårämnen och m.fl.
Upptäck våra näringstillskott-produkter

För lite D-vitamin gör dig trött

Ett vanligt problem är brist på D-vitamin. Brist på detta solskensvitamin är vanligt förekommande. Konstant trötthet är ett typiskt symptom. Om du vill veta om du har tillräckligt med D-vitamin kan ett blodprov hjälpa dig. Laboratorier kan mäta koncentrationen av vitamin D3, den aktiva formen av vitaminet, i blodet. Ett sådant blodprov är cerascreen® D-Vitamintest.

Tips: I vår hälsoportal finns en utförlig artikel om D-vitaminbrist.

Test av vitaminer och mineraler

Om det inte är D-vitamin kan en rad andra näringsbrister vara orsaken till ständig trötthet. Om du till exempel har brist på mineraler som zink, magnesium och järn eller vitamin B12 kan du känna dig trött och orkeslös.

För dessa näringsämnen hittar du lämpliga hälsotester i vår webshop. Om du vill kontrollera dina magnesium-, selen- eller zinknivåer kan du välja vårt populära mineraltest. Om du är orolig för dina järn- eller B12-vitaminnivåer bör du beställa vårt järntest eller B12-vitamintest.

Vilket test för min trötthet?

Är du alltid trött och vet inte vilket test du ska börja med? Kanske hör du till den grupp som riskerar att drabbas av en viss näringsbrist. För vegetarianer och veganer är det till exempel klokt att regelbundet testa B12-vitamin. Om du inte äter kött är det bra att göra ett järnbristtest.

Några regler för sömnhygien kan hjälpa dig att leva bättre i enlighet med din biologiska klocka. Det handlar till exempel om att inte äta middag för sent, att inte använda din smartphone innan du går och lägger dig och att hålla ett fast sömnmönster.

Portal de la salud

En nuestro portal de salud encontrará información fiable y útil sobre temas relacionados con la salud, la nutrición y la forma física. La mayoría de nuestros artículos están escritos por expertos en salud, medicina o belleza.